Kårkläder

Kårens egna kläder och produkter kan beställas via företaget Hey dreamshop, som är ett litet finlandssvenskt företag. Den ena företagsägaren är en gammal scout - så vi hoppas på ett fint samarbete i många år :) 

Direktlänken till ÅVs sida hittar du HÄR. Man hittar även butiken under "Scouter" i menyn på huvudsidan https://www.heydreamshop.com

Lösenordet är vildahuppare. Efter att man loggat in med lösenordet, hittas mer info om modeller och beställning.

Märken

Till scoutprogrammet hör att man kan få olika märken som man kan fästa på sin scoutskjorta för att visa vad man har gjort under sina aktiva år som scout. På Finlands Svenska Scouters sidor hittas väldigt bra instruktioner för hur man ska placera dem! Vi rekommenderar ändå att man väntar med att köpa den officiella scoutskjortan tills man har slutat växa, eftersom de är ganska dyra. Som vargunge eller äventyrsscout går det alldeles utmärkt att ha vilken mörkblå tröja som helst som man syr fast märkena på!

Då man skaffar en scoutskjorta kan man själv köpa de flesta märkena till den från Scandinavian Outdoor, men kårens och förbundens märken (Åbo Vildar och FiSSc) får man från kåren! Hör då av dig till en valfri ledare, t.ex. kårchefen :)

Om du behöver en ny scouthalsduk får du köpa en för 15 € (inkluderar kantband och märke). Kontakta din åldersgruppsledare om du vill köpa en.